Logo . segell_qualitat

Situació

Situació geogràfica

La ciutat de Berga deu el seu origen en la Castrum Bergium de l'ocupació romana (capital del territori dels bergistans).

Situada al centre del seu municipi de 22,5 km², la capital comarcal és una ciutat de contacte entre la muntanya i el pla, la síntesi de la comarca. La ciutat de Berga és assentada a mitja muntanya a 704 m d'altitud, a l'ombra de la serra de Queralt de 1.292 m, i amb un terme petit, al qual el 1963 s'agregà el de la Valldan.

Actualment la població és de més de 16000 habitants.

fotografia berga

Geogràficament consta de tres àmbits: les primeres elevacions del Prepirineu, la zona central, ocupada per la ciutat, i les primeres plataformes de la Depressió Central.

Estació

Les diferents variables atmosfèriques (vent, temperatura, humitat. precipitació i pressió atmosfèrica) son enregistrades per una estació automatica Davis VantagePro, situada a la teulada de l'edifici a 38 m per sobre del nivell del carrer sense obstacles als voltants.

Posada en funcionament el 2004, es poden consultar en aquesta web les dades enregistrades des del 2005. També colabora enviant dades a les seguents xarxes d'estacions d'aficionats: Meteoclimatic, AWEKAS, CWOP, PWS i Weather Underground.

Coordendades Geogràfiques
Latitud: 42° 5' 58" N
Longitud: 1° 50' 46" E
Alçada sobre el nivell del mar: 712 m

fotografia estacio
fotografia webcam

Des de l'Abril del 2008 també disposa de una webcam Mobotix M22M, mirant en direcció NNW amb el Santuari de Queralt al fons

Les dades de l'estació son processades pel programa weewx 4.10.1 i pujades al servidor d'internet cada 10 minuts, així com les imatges generades per la webcam.

Panoràmica de Berga en direcció SSW

panoramica berga

 

vàlid HTML

Pàgina optimitzada per a la visualització amb el navegador Firefox

abelcasas@arsystel.com

vàlid css